Happines - Ines Geudens Kindercoach

Ik ben happINES

Mijn naam is Ines, een trotse moeder van vier kinderen met elk hun eigen uitgesproken talenten en karaktertrekken alsook hun moeilijkere fases. Moeder zijn kan je zo’n oerkracht geven en ja, soms kan het je dan weer doen wankelen en twijfelen. Doe ik het wel goed? Een vraag die velen zullen herkennen.

Gelukkig zijn is mijn levensdoel en dat vind ik het meest in de simpele, kleine dingen. De zee en de bergen, die prachtige natuur verwonderen me telkens weer. Ideaal om de rust op te zoeken of om sportief te genieten van skiën of kitesurfen.

Mijn passie voor kinderen zat er al van kindsaf in, ik speelde zelfs ‘scholeke’ in het kippenhok. Het verbaasde dan ook niemand dat ik koos voor een opleiding tot kleuterjuf. Daarna deed ik drieëntwintig jaar ervaring op in het onderwijs, waarvan de laatste jaren als zorgjuf en zorgcoördinator. Dat was helemaal mijn ding, zorgen voor kinderen met zorg.  Daar heb ik geleerd en ervaren hoe belangrijk het is om kinderen het gevoel te geven dat ze mogen zijn wie ze zijn en zoals ze zijn, om zich optimaal te kunnen ontplooien. Maar ook om goed te luisteren naar de ouders, zij waren mijn bondgenoten samen met de klasleerkracht.

Elf jaar geleden werd ik erg ziek en vier jaar geleden hebben ze mij op verplicht ziektepensioen gezet. Even stond mijn wereld stil, het was nog erger dan ziek zijn. Er is echter altijd maar één weg en die is vooruit! Waar er een deur toe gaat, kan je een andere deur openen. Zo begon ik terug te studeren en behaalde ik het diploma van kindercoach, werd ik faalangst- en weerbaarheid trainer en heb ik de laatste twee jaar veel kennis en ervaring opgedaan in mijn praktijk Happines. Kennis is één ding en zeker niet onbelangrijk maar het aanvoelen van kinderen, jongeren en ouders is van onschatbare waarde als coach.

Verder ben ik erg leergierig en steeds op zoek naar info en ervaringen om mijn vakkennis uit te breiden. Het geeft me veel voldoening om te zien hoe kinderen terug helemaal openbloeien door het geloof in zichzelf terug te vinden en zo de kracht te vinden om sterk te zijn voor wat minder goed gaat. Voor alle kinderen, jongeren is het immens belangrijk dat ze zich gelukkig en gewaardeerd voelen precies zoals ze zijn!

Met heel mijn hart wens ik elk kind heel veel ‘Happines(s)’ toe xxx

Specialisaties

Door mijn jarenlange ervaring in het onderwijs, moeder zijn van vier kinderen, mijn ervaring als coach en het verdiepen en vergroten van mijn kennis door het volgen van meerdere cursussen heb ik mij enkele expertises eigen gemaakt.

Hoogbegaafdheid - Slim met talent!

Is je kind, jongere meer-of hoogbegaafd dan vraagt dit soms extra zorgen. Deze kinderen de moed geven hun speciaal talent te durven tonen zodat ze zich begrepen voelen en daardoor zichzelf kunnen zijn is voor mij de sleutel te mogen meevoelen en denken in hun wereld. Zo stellen ze zich open voor de verschillende technieken en methoden die ik kan aanreiken persoonlijk afgestemd op elk kind.

Weerbaarheid - Sterker worden zonder jezelf te verliezen!

Heeft je kind, jongere problemen met zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen? Wil hij/zij mentaal weerbaar worden? Is verbaal opkomen voor jezelf of spreken in groep voor jouw kind moeilijk? Dan kan het gebruik van de Rots en Water weerbaarheidsmethode voor jouw kind de ideale training zijn. In de weerbaarheidstraining Rots en Water leer je reageren in moeilijke situaties, krijg je meer zelfvertrouwen en leer je om je eigen keuzes te maken. De cursus van Rots en Water trainer volgde ik aan het Rots en Water Instituut.

Faalangst - De kracht diep in jou is echt!

Kinderen met faalangst zijn bang dat ze niet kunnen voldoen aan verwachtingen. Ze denken negatief over zichzelf en presteren daardoor onder hun niveau waardoor ze zich erg ongelukkig kunnen voelen. Na het volgen van opleiding tot faalangsttrainer onder leiding van Pia Crul “Lefgasten” heb ik een eigen methode ontwikkelt voor faalangst bij jonge kinderen. Mijn boek ‘Dappere Draak’ is de rode draad van deze methode. Met deze methode wil ik kinderen weer laten geloven in zichzelf om zo de kracht te vinden een klein beetje dapper te zijn en hun angst te overwinnen.

Schatgravers - Schatten van talenten

Als Schatgraverslicentie trainer heeft het spel Schatgravers voor mij geen geheimen meer. Gebruik het al twee jaar in mijn praktijk om samen met kinderen, jongeren op zoek te gaan naar hun talenten en kwaliteiten. Dit op het zelfvertrouwen en het zelfinzicht te stimuleren. Het spel schatgravers is licht en luchtig tegelijkertijd en schenkt mooie open gesprekken en inzichten. Het heeft tal van spelmogelijkheden thuis, in de klas of in een praktijk.

De tips & tricks van het spel geef ik graag door tijdens workshops voor klein en groot of in de vorm van een navorming op school, centra.

Kinder en jongerencoach Putte Mechelen
Flor en Fleur - Kindercoach Putte

Ik wil echter niemand in een hokje stoppen. Kinderen en jongeren komen bij mij binnen met of zonder labeltjes.

Ik wil van hen weten wie ben jij? Wat zijn jouw kwaliteiten en talenten? Wat gaat er moeilijk? Wat is jouw verdrietje? Welke vaardigheid wil jij je zelf eigen maken?

We gaan oplossingsgericht op zoek naar de juiste tools en werken aan een groeimindset opdat jij in de eerste plaats van jezelf leert houden.

Liefs, Ines en knuffel van Flor en Fleur x