Wat doet een kindercoach?

Soms maak je je zorgen om je kind. Het vraagt als ouder moed om hulp te zoeken. Het kan dan aangenaam zijn om gehoor en begrip te krijgen.

De band en samenwerking met jullie ouders is voor mij van fundamenteel belang. Samen leren we de belevingswereld van jullie kind beter begrijpen. We gaan op zoek naar de juiste tools waarmee jullie je kind beter kunnen bijstaan.

Kindercoaching is een laagdrempelige, vorm van begeleiding voor kinderen en jongeren die het even moeilijk hebben met bepaalde situaties, zich door omstandigheden niet lekker in hun vel voelen en daardoor hun evenwicht zoek zijn.

Essentieel bij kindercoaching is dat jouw kind centraal staat, het proces vertrekt daarom vanuit het kind zelf. Kindercoaching is erop gericht kinderen op een positieve manier bewust te maken van bepaalde processen. Gebruik makend van verschillende werkvormen én door kinderen hun eigen talenten te laten ontdekken, leren we ze die vaardigheden te ontwikkelen om te zoeken naar een eigen oplossing voor het probleem. Door het gebruiken en/of aanleren van verschillende technieken krijgen kinderen meer zelfvertrouwen in bestaande en nieuwe situaties. Zo zoeken we samen een weg naar meer “happines”.

Als ervaren kindercoach bied ik geen kant en klare oplossing maar ga ik uit van de kwaliteiten en vaardigheden die uw kind (onbewust) al bezit. De sessies worden afgestemd op uw kind, waarbij ik op zoek ga naar de werkvormen die bij uw kind het best past. Ik maak gebruik van onder meer volgende werkvormen: tekeningen lezen, powerverhalen, Kids’Skills, creatieve werkvormen, popologie, rollenspel, EFT(Emotional freedom techniques) , schatgravers, systeemopstelllingen, relaxatiemethoden, weerbaarheidstechniek Rots en Water, faalangstmethode “Dappere draak”, …

Herkenbare gedragingen.

Herken je één of meerdere gedragingen waar jij je als ouder zorgen om maakt?

Neem vrijblijvend contact op voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek.

happines-emoticons-boze-buien

Boze buien.

happines-emoticons-doorslapen

Niet goed kunnen in-of doorslapen.

happines-emoticons-teruggetrokken

Stil of teruggetrokken gedrag.

happines-emoticons-vol-hoofd

Last hebben van een ‘vol’ hoofd.

happines-emoticons-gevoelens-uiten

Moeilijk gevoelens kunnen uiten.

happines-emoticons-concentreren

Moeite om zich te concentreren op school.

happines-emoticons-grenzen

Moeite hebben om grenzen aan te geven.

happines-emoticons-buikpijn-hoofdpijn

Onverklaarbare buik- en/of hoofdpijn.

happines-emoticons-pesten

Gepest worden of zelf pesten.

happines-emoticons-hoogbegaafdheid

Moeite hebben met hoogbegaafdheid.

happines-emoticons-verdriet

Verdriet hebben.

happines-emoticons-zelfvertrouwen

Weinig tot geen zelfvertrouwen.

happines-emoticons-weerbaarheid

Zich niet weerbaar kunnen opstellen.

happines-emoticons-faalangst

Faalangstig zijn.

happines-emoticons-negatieve-gedachten

Negatieve gedachten over zichzelf.

happines-emoticons-vriendjes-maken

Moeilijk vriendjes kunnen maken en/of behouden.

happines-emoticons-scheiding

Moeilijk kunnen omgaan met de scheiding van ouders.

happines-emoticons-hulp-vragen

Niet goed om hulp te durven vragen.

happines-emoticons-fouten-maken

Bang zijn om fouten te maken.

happines-emoticons-begrepen-voelen

Zich niet begrepen voelen.

Werkwijze Happines

werkwijze-afbeelding-01

1. Kennismaking - gratis

Wenst u graag wat meer info dan kan dat met een vrijblijvend kosteloos kennismakingsgesprek waarin we samen bekijken of ik als kindercoach iets kan betekenen voor uw kind. Hebben we beiden een goed gevoel na dit gesprek, maken we een afspraak voor een intake gesprek.

werkwijze-afbeelding-01

3. Coaching – 50,00 euro voor een sessie van 1uur (10’ reflectie met ouders bij kinder-coaching)

Na de intake komt uw kind of jongere voor de sessies bij mij in de praktijk.. De eerste sessies staan in het teken van het bieden van vertrouwen en veiligheid. Ieder kind is uniek , dus ook de aanpak is nooit hetzelfde, het wordt aangepast aan de behoefte van het kind. Zo ga ik samen met jouw kind op zoek naar de juiste methoden en technieken, rekening houdend met de behoefte en belevingswereld van het kind. Spelenderwijs worden kwaliteiten en talenten ontdekt en leert het kind vanuit zijn eigen kracht problemen zelf op te lossen of die problemen draaglijk en hanteerbaar te maken. Samen gaan we op weg naar “happines”!

werkwijze-afbeelding-01

2. Intakegesprek – 40,00 euro (duur +/- 1,5uur)

Indien u heeft aangegeven het coachingsgesprek te willen starten, spreken we een datum af voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek kijk ik mee door jullie bril naar hoe jullie je kind zien en wat jullie hulpvraag is. Jongeren vanaf 16 jaar mogen mits goedkeuring van ouders dit intakegesprek ook zonder ouders doen. Het intakegesprek verplicht u tot niets, het kan ook inhouden dat ik u doorverwijs naar een meer passende vorm van hulpverlening.

werkwijze-afbeelding-01

4. Evaluatiegesprek – 40,00 euro

Tijdens het evaluatiegesprek wordt het groeiproces en voortgang besproken en evalueren we het hele traject. Wanneer uw kind zich weer goed voelt en controle heeft over het probleem, ronden we de sessies af.