Als leerkracht maak jij het verschil!

Elke leerkracht blijft een leerling. Wil jij als school jouw leerkrachten motiveren om de uitdaging aan te gaan en te blijven evolueren om zo als leerkracht, school het verschil te kunnen maken?

Happines biedt leerrijke, interactieve en praktijkgerichte navormingen en lezingen aan.

Vraag een offerte aan op maat voor jouw school of schrijf je in voor een navorming, lezing of workshop om zo je vakkennis te verrijken.

Ons aanbod

Lezing over faalangst en geloven in jezelf bij jonge kinderen.

Tijdens deze lezing staan we stil bij het niet meer durven falen en hoe kinderen sterker in hun schoenen kunnen staan om vanuit hun eigen talenten echt te geloven in zichzelf. Faalangst leren herkennen en leren op welke manier je kan werken aan het zelfvertrouwen van een kind, thuis of op school. Zegt jouw kind vaak ‘Ik kan dat niet’ dan rijkt deze lezing tools aan om te weten hoe je hier als ouder, leerkracht het best kan op reageren.

Navorming over eigen faalangstmethode voor kinderen van 4 tot 10 jaar met prentenboek ‘Dappere Draak’ als rode draad van de methode.

Deze faalangstmehode is niet enkel toegespitst op faalangst op zich. Allerlei emoties zoals je klein voelen, bang zijn, zelfvertrouwen, geloven in jezelf, beetje dapper durven zijn, … komen aan bod door gebruik te maken van meerdere methodes en praktsch gerichte technieken en verwerkingen. Zo leren kinderen spiegelen, talenten ontdekken, angstgevoelens bespreekbaar maken, herstelgedachten formuleren, weerbaar zijn en vertrouwen hebben in zichzelf.

Kinderen positief leren denken!

Géén saaie powerpoints maar een navorming met veel interactie, voorbeelden, tools en knutselideetjes om dapper mee aan de slag te gaan in jouw klas!

Workshop schatgravers voor leerkrachten.

Zin in een actieve workshop die jou en je klas ook nog eens zelfkennis, groepsgevoel en positiviteit oplevert? Dan is schatgravers echt iets voor jou!

Het spel schatgravers is licht en luchtig tegelijkertijd en schenkt mooie open gesprekken en inzichten.

De schatten stimuleren het zelfvertrouwen, vergroten het zelfinzicht en laten kinderen kwaliteiten, talenten bij zichzelf en anderen herkennen.

De karweitjes zijn onderverdeeld in thema’s die het leven omhelzen. Ze geven zelfkennis, plezier, fantasie, lief zijn voor jezelf en elkaar en laten de kinderen stilstaan bij de gewone bijzondere dingen van alledag.

Samen ontdekken jullie de facetten van het spel en op welke laagdrempelige manieren je dit spel bij kinderen kan inzetten.Welke materialen of andere spelvormen perfect in combinatie met Schatgravers te gebruiken zijn. Ik laat je vooral beleven, lekker veel doen, ideeën uitwisselen en zorg ervoor dat je vol concrete plannen en met een schat van een glimlach weer naar buiten stapt!

Schatgravers - Workshop kinderen