Happines - Ines Geudens Kindercoach

Ik ben happINES

Mijn naam is Ines, een trotse moeder van vier kinderen met elk hun eigen uitgesproken talenten en karaktertrekken alsook hun moeilijkere fases. Moeder zijn kan je zo’n oerkracht geven en ja, soms kan het je dan weer doen wankelen en twijfelen. Doe ik het wel goed? Een vraag die velen zullen herkennen.

Gelukkig zijn is mijn levensdoel en dat vind ik het meest in de simpele, kleine dingen. De zee en de bergen, die prachtige natuur verwonderen me telkens weer. Ideaal om de rust op te zoeken of om sportief te genieten van skiën of kitesurfen. Dagelijkse wandelingen met onze hond Cooper geven me extra energie en zijn aaibaarheidsfactor is zo hoog dat hij mij heel veel gelukshormonen geeft. Cooper is een therapiehond en kan zowel bij coaching van kinderen als bij therapie voor volwassenen ingezet worden. Cooper stelt zich graag voor op zijn eigen pagina.

Mijn passie voor kinderen zat er al van kindsaf in, ik speelde zelfs ‘scholeke’ in het kippenhok. Het verbaasde dan ook niemand dat ik koos voor een opleiding tot kleuterjuf. Daarna deed ik drieëntwintig jaar ervaring op in het onderwijs, waarvan de laatste jaren als zorgjuf en zorgcoördinator. Dat was helemaal mijn ding, zorgen voor kinderen met zorg.  Daar heb ik geleerd en ervaren hoe belangrijk het is om kinderen het gevoel te geven dat ze mogen zijn wie ze zijn en zoals ze zijn, om zich optimaal te kunnen ontplooien. Maar ook om goed te luisteren naar de ouders, zij waren mijn bondgenoten samen met de klasleerkracht.

Dertien  jaar geleden werd ik erg ziek en kreeg ik de diagnose ‘chronische vasculitis’. Een zeldzame auto-immuunziekte, ook wel een onzichtbare ziekte genoemd. Het is een verhaal op zich waar  je in een blog onderaan de website meer over kan lezen als dit jou persoonlijk aanspreekt.

Enkele jaren geleden hebben ze mij op verplicht ziektepensioen gezet. Even stond mijn wereld stil, het was nog erger dan ziek zijn. Er is echter altijd maar één weg en die is vooruit! Waar er een deur toe gaat, kan je een andere deur openen. Zo begon ik terug te studeren en startte ik mijn praktijk Happines op als kinder-en jongerencoach. Al snel werd duidelijk dat Happines mijn grote passie is, mijn ‘kindje’ dat mag blijven groeien door ervaringen op te doen, te leren van de kinderen en jongeren die hier komen , het volgen van tal van opleidingen, mooie samenwerkingen,…

Intussen heb ik ook mijn eerste  prentenboek geschreven ‘Dappere Draak’. Een herkenbaar prentenboek voor grote en kleine mensen, om samen te lezen en mee aan het werk te gaan. Over faalangst, je klein voelen, zelfvertrouwen, geloven in jezelf en een klein beetje dapper zijn. Het boek verkoopt goed en ik heb al vele workshops en lezingen rond dit thema mogen geven waardoor Dappere Draak al heel wat  kinderen extra  dappere gedachten bijgebracht heeft… en ja, daar ben ik trots op!

Mijn leergierigheid en het verlangen om mijn vakkennis specifiek uit te breiden heeft me ertoe aangezet om de vierjarige opleiding Integratieve Psychotherapie aan te vatten. Alsook een specialisatiejaar Integratieve Traumatologie en Psychosomatologie en een verdiepingsmodule stress en burn out in therapie. Een mondvol en het vergt ook best veel studeren, oefenen van methodieken, taken maken, boeken lezen,… maar het is oh zo boeiend! En het belangrijkste van al is dat ik zelf zo’n mooi groeiproces kan doorstaan waardoor ik nog meer geleerd heb om heel dicht bij mezelf te blijven, mezelf graag te zien want enkel dan kan ik de beste versie van mezelf doorgeven aan anderen.

Wil je graag weten hoe ik dit in de praktijk zal vertalen? Neem dan een kijkje op de pagina Psychotherapie.

Ik geloof dat je dromen zelf kan waarmaken en dat heb ik met mijn volgend project ook gedaan.

Het was maanden écht hard werken, opvullen, afbreken en weer opbouwen… soms afzien, eens twijfelen maar vooral blijven doorzetten met een enorme gedrevenheid.

Met als resultaat een extra nieuwe praktijkruimte voor jongeren en volwassenen, een terras en een gezellige relax en loungeruimte.

Om ook buiten sessies te kunnen geven…

Om tot rust te kunnen komen…

Om een gezellige ontmoetingsplaats te hebben…

Happines was klaar om te groeien ( ik miste ook collega’s) en is nu een kleine gemoedelijke groepspraktijk geworden.

Een team met elk hun expertises met behoud van eigen authenticiteit om zo een bredere waaier aan mogelijkheden te kunnen bieden. We streven ernaar de juiste begeleiding op maat te kunnen geven aan  kinderen, jongeren en volwassenen.

Wat voelt het goed je hart te volgen en je te laten omringen door mega gemotiveerde collega’s, samen één team, samen team Happines!

Wil je graag meer weten over mijn collega’s dan kan je hen vinden op de pagina team Happines.

Het zal me altijd ontzettend veel voldoening blijven geven te zien hoe kinderen, jongeren en  volwassenen weer openbloeien door het geloof in zichzelf terug te vinden en zo de kracht te hebben om sterk te zijn voor wat minder goed gaat.

Het is toch immens belangrijk dat  ieder van ons zich gelukkig en gewaardeerd kan en mag voelen precies zoals we zijn!

Met heel mijn hart en zonder oordeel bewandel ik graag naast jou je eigen persoonlijk groeitraject naar wat voor jou happines(s) is! Xxx

Waarvoor kan je bij mij terecht?

Door mijn jarenlange ervaring in het onderwijs, moeder zijn van vier kinderen, mijn ervaring als coach en het verdiepen en vergroten van mijn kennis door het volgen van meerdere cursussen en  degelijk onderbouwde opleidingen heb ik mij enkele expertises eigen gemaakt.

Drijvende kracht van Happines, mijn ‘kindje’.

 • Kinder-en jongerencoach/ ouderbegeleiding
  • Faalangsttrainer
  • Weerbaarheidstrainer
 • Integratief psychotherapeute (i.o)
 • Stress en burn-out management
 • Integratief traumatoloog en psychosomatoloog (i.o)
  • traumaverwerking
  • therapeutische begeleiding van mensen die auto-immuun ziek zijn
 • Therapiedierbegeleidster
  • coaching/therapie met mijn gediplomeerde therapiehond Cooper
 • Wandeltherapie
  • Stress release wandeling

Contacteer Ines