Cooper
therapiehond in opleiding

Deze lieverd, onze hond Cooper, wil ik met veel trots voorstellen op zijn eigen websitepagina. Al zou hij liever zelf heel enthousiast en kwispelend met zijn staart jullie gedag zeggen met een ‘high five’ pootje!

Mijn jongste dochter Liene heeft zes jaar volhard in het smeken om een hond. Ik hoor mezelf nog zeggen ‘Ik heb al vier varkentjes en daar nog een hond bij dat is te veel van het goede.’

De aanhouder heeft deze keer gewonnen. Zelf snakte ik naar meer beweging, de gezonde buitenlucht en de rust van de natuur. Ik zag ook de voordelen in van het samen zorg dragen voor een hond. Al gauw werden de andere gezinsleden en ik even enthousiast als Liene en startten we onze zoektocht naar het juiste hondenras. Geen makkelijke opgave!

We kozen voor een mini Australische herder, ook mini aussi genoemd die van oorsprong een Amerikaanse schapenherder is. Mini aussies zijn sociaal, erg kindvriendelijk, leergierig, sensitief, … maar ook een tikkeltje eigenwijs en zeer energiek.

Cooper is geboren in een warm nest van 8 puppies op 28 april 2019. Toen we met ons gezin een puppy uit het nest mochten gaan kiezen, hebben we niet voor de snelste, vrolijke spring in het veld gekozen.

Een beetje achteraan in de puppy ren zat een mollig puppy’tje alles rustig te observeren terwijl broers en zusjes leuk aan het dollen waren met elkaar. Dit vond ik, als coach al een mooie eigenschap.  Toen ik hem opnam paste hij net in mijn hand zo klein was hij . Rustig snuffelde hij aan mijn handen en T-shirt om zich dan heel dicht tegen mij te nestelen. Het duurde niet lang voor hij oh zo schattig lag te slapen… ik was verkocht!

Puppy Cooper
Cooper Therapiehond

Unaniem hebben we voor Cooper gekozen of heeft hij ons gekozen?

Inmiddels is iedereen gek op hem en is hij niet meer weg te denken uit ons gezin.

Naast een echte gezinshond zal Cooper ook een aanvullende rol krijgen in mijn praktijk en het werken met kinderen in de zorgsector.

Samen zijn we gestart met elk onze eigen opleiding. Cooper wordt opgeleid tot therapiehond en ik volg de beroepsopleiding therapiedierbegeleider. Daarnaast ga ik twee keer per week met Cooper naar de hondenschool waar hij gehoorzaamheid leert.

Hij doet het super goed en ben er nu al van overtuigd dat hij een grote meerwaarde zal zijn binnen Happines.

Via blogs hou ik jullie graag op de hoogte van de stappen die we maken en hoe we samengroeien tot een (h)echt team!

Volg de avonturen & opleiding van Cooper
via Instagram @thereal.minicooper

Happiness starts with a wet nose and ends with a tail

CooperBlog

Cooper mag naar het hondencafé!

Elke laatste zondag van de maand mag Cooper gaan spelen met andere honden onder het toeziend oog van een gedragstherapeut op Toscanzahoeve te Aarschot. Socialisatie in een veilige omgeving met soortgenoten is erg belangrijk. Cooper was de eerste 10 minuten ‘...