Een moeilijke beslissing genomen met mijn hart!

Een moeilijke beslissing genomen met mijn hart!

 

Een beslissing nemen is nooit makkelijk, je wil immers niet verliezen noch falen.

De laatste maanden kreeg ik duidelijke signalen van mijn lichaam. Nu ik bijna 50 ben, negeer ik deze niet meer. Tuurlijk heb ik nog wat ‘wondersupplementjes’ geprobeerd zo snel geef ik me niet gewonnen maar ik moet aanvaarden dat ik grenzen heb.

Daar ik erg holistisch heb leren denken en weet dat lichaam en geest één zijn ben ik ook gaan luisteren naar wat mijn hart me wilde vertellen.

Ik leef te veel in een ‘en,en,en,…’ wereld, wil alles ook nog eens zo perfect mogelijk doen en kan de lat voor mezelf echt hoog leggen.

Maar dat voelt niet meer ok! Ik ben gegroeid, heb mijn waarden bijgesteld, mijn balans opgemaakt. Ik heb nood aan meer tijd voor mezelf die ik mag invullen zonder het gevoel te veel te ‘moeten’.

Daarom heb ik beslist om de opleiding Integratieve Psychotherapie niet verder te zetten, ondanks ik al in het derde jaar zit en ik het allemaal erg boeiend en leerrijk vind.

Zie het zelf niet als falen (ook een groeiproces, dit zou ik twee jaar geleden nooit gezegd hebben!) wel als zorgen voor mezelf.

Mijn groepspraktijk Happines is mijn grootste passie, daar kan ik mijn hart en ziel inleggen daar krijg ik energie van en daar wil ik me op focussen. Daarnaast geeft het stoppen met de studie me meer ‘vrije’ tijd om te verdwalen in de natuur, te genieten van de kleine dingen, om mijn ‘goesting’ te kunnen doen zonder schuldgevoel.

Kijk dankbaar terug naar de voorbije studiejaren bij AIHP, de leerstof toepassen op mezelf, de intervisies met medestudenten, de supervisies hebben me de kracht gegeven om ‘dapper’ mijn verhaal te durven schrijven al is het dan voor velen met een onverwachte wending.

‘My highway is Happines(s)!’

Liefs,

Ines x

No Comments

Leave a Reply

Contacteer mij

Vragen over mijn coachings, workshops of het boek Dappere Draak? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Adres:

Rozenstraat 20
2580 Putte

Telefoon:

+32 (0)0473 70 91 66